Skip to main content

Azijn en zuiveringszout - Blaas een ballon op!

Proefje

De verlamde man kon geen kant op. Lopen zat er niet in. Maar door het wonder stond hij ineens op zijn benen. Gevuld met kracht. En... veel nieuwe gelovigen erbij die gevuld werden met geloof, kracht en liefde voor elkaar.

Benodigdheden:
-  ballon
-  zuiveringszout
-  azijn

285.1

 
285.2
 
Omschrijving:
Neem van te voren een ballon en vul deze met een theelepel zuiveringszout. Zolang de kinderen de ballon niet aanraken, lijkt het net of de ballon leeg is. Nu giet je azijn in een fles en maak je de ballon goed om de hals van de fles vast, zonder dat het zuiveringszout in het azijn valt. Je vertelt de kinderen dat het onmogelijk lijkt om de ballon met de vloeistof in de fles op te blazen. Alleen de gedachte dat je een ballon kan opblazen met een waterachtige vloeistof in een fles is al bizar. Maar...

Op dit punt trek je de ballon omhoog en laat je het zuiveringszout in de fles vallen.  Je legt uit dat, hoewel niemand anders dit kon zien, jij wist dat er iets in de ballon verborgen zat die het klusje kon klaren. Laat de kinderen zien hoe de ballon wordt opgeblazen!

Praat na afloop met de kinderen over hoe God iedereen speciale gaven en talenten geeft en dat soms niemand anders behalve jij en God weten dat ze er zijn. Als je die speciale gaven gaat gebruiken, kan God je helpen om dingen te doen waarvan je nu nog niet hadden kunnen dromen. Vertel iets over je eigen leven – over hoe God jouw talenten heeft gebruikt om iets moois te bewerkstelligen. 

Met toestemming overgenomen van Mina Munns en haar site Flame Creatieve Kids