Skip to main content

De Henkie Show organiseert twee online vakantiebijbelweken deze zomer

Filmpje

Vanwege de coronacrisis kunnen veel kerken deze zomer geen vakantiebijbelweek organiseren. Tienduizenden kinderen die normaal tijdens de zomervakantie een week naar een vakantiebijbelweek zouden gaan, zitten nu thuis. Als Henkie Show gaan wij hen een alternatief bieden.

In juli organiseren wij de digitale vakantiebijbelweek ‘Daniel blijft trouw aan God.’ over het leven van Daniel in de Bijbel.

In augustus kijken we een week lang naar ‘David, de held?!’.

We gaan de Henkie Show zo aanpassen dat kinderen thuis als gezin de vakantiebijbelweek kunnen volgen. Als Henkie Show bieden wij al het materiaal dat de kinderen nodig hebben, zodat zij dit heel eenvoudig kunnen downloaden.

Juli: Daniel blijft trouw aan God

De eerste vakantiebijbelweek over Daniel is de hele maand juli beschikbaar. Vijf dagen lang kijken wij naar de volgende Bijbelverhalen:

Dag 1:        Daniel komt aan in Babylonië 
Dag 2:        Eerste droom van de koning 
Dag 3:        Gered uit het vuur 
Dag 4:        Letters aan de muur 
Dag 5:        Daniel in de leeuwenkuil

Augustus: David, de held?!

De tweede vakantiebijbelweek over Daniel is de hele maand augustus beschikbaar. Vijf dagen lang kijken wij naar de volgende Bijbelverhalen:

Dag 1:       David tot koning gezalfd 
Dag 2:       David en Goliath
Dag 3:       David en Jonathan
Dag 4:       David op de vlucht voor Saul
Dag 5:       David danst voor God

Gratis online werkmap voor kerken en vbw’s

We gaan het programma zo aanbieden dat kerken en vakantiebijbelclubs hier gemakkelijk op kunnen aanhaken. Half juni komt er online werkmap beschikbaar. Hierin zit al het materiaal, zodat kerken en vakantiebijbelweken dit kunnen uitprinten en dit zelf bij de kinderen in tasjes kunnen thuisbrengen.

Persoonlijk contact houden met de kinderen

Op deze manier houd je in deze vreemde tijd toch een beetje het persoonlijke contact met de kinderen. Ook laten wij in de werkmap zien hoe je via een Facebookpagina het contact onderhoudt en middels eigen filmpjes en de video’s van de Henkie Show er een heel interactief geheel van kunt maken.

Aanmelden

Als Henkie Show bieden wij dit zowel de kinderen als de kerken en vakantiebijbelclubs volledig gratis aan. Kerken en vakantiebijbelweken, die hier gebruik van willen maken, kunnen zich bij ons aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Walter en Ratje hebben hierboven nog een kleine boodschap voor jullie!

Groeten,

Mtthijs en alle poppen

 

PS.       

Wil je als kerk of vakantiebijbelweek met een of allebei van deze twee vakantiebijbelweken meedoen, stuur ons even een mailtje. Dan sturen we je halverwege juni de werkmap voor Daniel toe. De werkmap voor David volgt begin juli.