Skip to main content

De stal dichtbij

Verdieping


Je kunt kinderen over Gods liefde vertellen, maar kan je hen Gods liefde ook laten ruiken? Ontdek het in deze hilarische objectles die je gemakkelijk rondom het Kerstfeest kunt gebruiken.

52

Bijbeltekst:
"Ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats was in het nachtverblijf van de stad." (Lucas 2:7)

Omschrijving:
God, de Schepper van al het leven, van de miljarden sterren, van de grootste olifanten tot het lieveheersbeestje kiest ervoor om geboren te worden in een stal. Waarom niet in een heel modern ziekenhuis? Waarom niet in een paleis? Waarom geen speciale koninklijke behandeling met het beste van het beste?

God komt heel dichtbij en vraagt geen voorkeursbehandeling, maar wil mens zijn onder de mensen. Jezus wordt heel gewoon geboren in een stal tussen de dieren. Geen schoon bedje met een lieve pop of een Winnie de Poeh muziekdoos, maar een kribbe met stro en luizen. Hoe zou dit geweest zijn?

We kunnen je niet meenemen naar de stal, maar als jij je ogen dicht doet, deze deksel opendoet en in deze doos ruikt komt de stal misschien iets dichterbij.

God wordt mens zodat wij mogen ontdekken hoeveel Hij van ons houdt.

Benodigdheden:
- kartonnendoos met stro van kippen, cavia’s en konijnen.  Deze doos laat je een paar dagen op een kachel staan broeien, zodat hij echt begint te ruiken / stinken. Het geeft een heerlijke stalgeur!