Skip to main content

Weef je Paasgebeden

Creatief gebed

Een creatieve manier waarop je met kinderen rondom het Paasverhaal kunt bidden.

Wat heb je nodig?

- een prikbord
- grote punaises / pinnen
- wol
- papier en pennen

Wat gaan we doen?

Plaats de punaises op het boord in de vorm van een kruis.

Vraag de kinderen of zij op een papiertje een gebed aan God willen vragen of schrijven. Dit kan een vraag voor iemand anders zijn of misschien wel hun eigen zorgen en angst rondom het coronavirus.327.2

Als ze dit gedaan hebben, krijgen ze een stuk wol. Dit stuk wol wordt om een van de punaises / pinnen geknoopt. Nu kan het kind het stuk wol door het kruis heen weven. Terwijl ze dit doen, kun je hen vragen of zij willen nadenken over wat ze op het papiertje hebben getekend of geschreven.

Als het stuk wol op is, mogen de kinderen het papier opvouwen en onder een van de punaises plaatsen als symbool dat ze dit gebed aan God geven.

Het weven van een gebed in de vorm van een kruis helpt de kinderen om hun gebed bij Jezus te brengen. Het helpt ons misschien ook om in te zien dat God soms in een verwarrende, wevende manier werkt, die wij niet altijd kunnen begrijpen.

Andere vormen werken ook! Zo zou je een hart kunnen gebruiken om de kinderen te helpen om te zien dat Gods liefde er echt voor hen is. Zo’n hart vorm zou je ook kunnen gebruiken zodat kinderen kunnen bidden voor hen die Gods liefde heel hart/hard nodig hebben.

Met toestemming overgenomen van Mina Munns en haar site Flame Creatieve Kids.

Ontwerp zonder titel