Skip to main content

Geen schapen in de kerk

Filmpje

In deze grappige YouTube video wil een herder naar de kerk gaan. Maar hij heeft een probleem. Zijn schapen willen mee naar de kerk. Dit vindt hij geen goed idee. Hij probeert van alles om zijn schapen tegen te houden, maar hij eindigt uiteindelijk toch met zijn schapen in de kerkdienst.

Waarom past dit filmpje bij het Bijbelverhaal van vandaag?

De link met het verhaal van Simon die door Jezus wordt geroepen om een visser van mensen te zijn, is een interessante. De herder in de video doet er alles aan om zijn schapen te vangen en ze uit de kerk te houden. Wat doet een visser van mensen? ‘Vangt’ hij/zij mensen om hen juist wel naar de kerk te brengen? En hoe werkt dat dan?

 Wat heb je nodig?

- werkblad: wit schaap en zwart schaap

Wat gaan we doen?

Print het werkblad een aantal keer uit op wat dikker papier. Knip beide schapen uit, zodat elk kind een wit schaap en een zwart schaap heeft.

Vertel dat de kinderen dat je hen vier stellingen gaat geven. Als de kinderen het met de stelling eens zijn, mogen ze het witte schaap omhoog houden.

Zijn zij het oneens met de stelling, dan houden ze het zwarte schaap omhoog.   

Vraag hen hierna waarom zij het wel of niet met de stelling ee.ns zijn

Stellingen:

- Het is goed dat de herder in de video de schapen stopt om naar te kerk te gaan. Waarom vind je dit wel of niet?

- Iedereen is altijd welkom in de kerk,  zelfs schapen. Waarom wel / niet?

- De herder in de video lijkt op Petrus. Waarom wel / niet?

- Jezus roept Petrus om een visser van mensen te zijn. Een visser van mensen is iemand die mensen naar de kerk brengt. Waarom wel / niet?